Ajuntament Alcover

Premsa > Notícies

Alcover forma part de la Xarxa Territorial de Museus de les comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre

El Museu d'Alcover és un dels tretze equipaments museístics que s'han adherit a la Xarxa Territorial de Museus de les comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre. L'acte de constitució es va celebrar el passat divendres 29 de setembre, al Museu Pau Casals del Vendrell, i va comptar amb la presència del sr. Lluís Puig, conseller de Cultura de la Generalitat.

La constitució de la Xarxa representa una de les primeres accions del Pla de Museus de Catalunya. Estratègia 2030 iestableix que les xarxes territorials de museus són l’estructura per canalitzar el suport als museus i equipaments patrimonials bàsics vinculats, a nivell de proximitat.

Per Alcover i el seu projecte cultural, iniciat fa uns anys, aquesta adhesió és tot un èxit, segons apunta la seva directora, Ester Magriñá. L'any 2015 l'equipament va entrar a formar part dels 114 museus registrats que hi ha a Catalunya; i ho va fer després d'un gran esforç per reconvertir un equipament cultural propi i identitari, em un centre cultural modern i amb projecció de futur, destaca Magriñá.

El fet que el Museu d'Alcover formi part de la Xarxa Territorial de Museus de les comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre li permetrà treballar en clau de futur per consolidar la difusió, conversació i promoció del patrimoni i protagonitzar un engrescador projecte comú del territori. 


AddThis Social Bookmark Button