Ajuntament Alcover

Comunicació > Notícies

Concert especial del Cor Jove Nacional de Catalunya al Convent de les Arts

El Convent de les Arts acollirà, el proper diumenge 3 de setembre a les 19h, el concert de clausura de la cinquena edició del Cor Jove Nacional de Catalunya. Des d’Alcover, no s’ha volgut perdre l’oportunitat de portar a l’auditori del Convent de les Arts, de manera excepcional,aquesta formació efímera que agrupa joves talents del món vocal català en un dels dos únics concerts que realitzaran, el primer a El Born Centre de Cultura i Memòria de Barcelona i el segon a Alcover.

El Cor Jove Nacional de Catalunya va néixer l’any 2013 amb la voluntat de dotar el país d’una eina per a la normalització del cant coral. Està format per una trentena decantaires d’entre 18 i 28 anys de tot el territori català. A cada edició els cantaires són rotatoris i van canviant anualment a través d’un procés d’audicions perquè pugui entrar nou jovent. És una eina imprescindible per a la formació de joves cantaires.

Un dels directors del Cor Jove Nacional de Catalunya de l’edició de 2013, Xavier Puig, el descriu com la “punta de llança perquè qualsevol jove que vulgui pugui cantar en un alt nivell”. Segons ell, el resultat del cor és “sorprenent i molt potent”.

Les diverses estades del Cor Jove Nacional de Catalunya han tingut lloc a Vic, Girona, Vilafranca del Penedès i Vila-seca, al Conservatori Josep Carreras. En finalitzar l’estada de 2016 va participar al festival Les Choralies (França) juntament amb els Cors Joves Nacionals de França, Itàlia i Noruega.

L’edició de 2017 porta de nou la jove formació a Vila-seca sota la direcció artística de dos directors de màxim prestigi, un de català i un d’internacional, una parella artística que canvia cada any per oferir als cantaires propostes diferents i de màxima qualitat. Aquest any són el reconegut director català Xavier Pastrana i l’argentí Santiago Ruiz, amb qui treballen obres d’autors argentins i l’obra “Old American Songs” del compositor Aaron Copland, les peces que sonaran el proper diumenge a l’auditori del Convent de les Arts.

El preu de l’entrada per a aquest concert és de 9€ i 6€ amb el Carnet del Convent de les Arts. La venda d'entrades es pot fer de manera anticipada a Ca Cosme i www.conventarts.cat i el mateix dia a taquilla. 


AddThis Social Bookmark Button