Ajuntament Alcover

Premsa > Notícies

Arrenca el cicle de programació estable d'Arts Visuals al Convent de les Arts

Arrenca el cicle de programació estable d'Arts Visuals al Convent de les Arts d'Alcover PARLEM CONTEMPORANI?

Aquest proper dissabte 2 de setembre a les 11 del matí, s'inaugura PARLEM CONTEMPORANI?, el primer cicle de programació estable d'Arts Visuals al Convent de les Arts d'Alcover.

Convit, suggeriment reflexiu, pregunta retòrica i -a falta d'una coma- apel·lació alhora, el cicle s'estructurarà en sessions mensuals, on els propis artistes presentaran la seva obra, des del proper octubre fins al febrer de l'any vinent. Aquestes cites pretenen ser un punt de trobada per als creadors i públic especialitzat, alhora que un focus d'atracció per al públic en general.

L'antic Convent de Santa Anna, l'equipament que albergarà el cicle, després de dilatades vicissituds històriques en les que ha fet d'hospital de pobres, d'escola privada o de casa quarter de la guàrdia civil, es troba des del 2014en procés de recuperar la seva funció profunda original de focus de cultura per al territori. Si fins ara, els espais rehabilitats del Conventde les Artshan servit per allotjar residències i espectacles d'Arts escèniques i musicals, aquest segon semestre del 2017 arriba l'hora d'obrir alguns dels espais encara en procés per a mostrar i produir obres de l'àmbit de l'arquitectura efímera, les instal·lacions, el videoart o la performance.

Aquesta sessió inaugural compta amb l'apadrinament del Museu de Valls, que ha cedit per a la ocasió obres de la Mariona Moncunill i en Marcel Pey. Peces de l'àmbit de les instal·lacions i el videoart, que es podran veure en el suggerent context de les ales del Conventde les Artsen fase de recuperació.

A més a més s'ha establert una interessant cooperació amb la Col·lecció Beep d'Art Electrònic, que permetrà conèixer peces del seu espectacular fons al llarg de tot el cicle. Per a aquesta sessió inaugural la peça seleccionada és "Gust", una mena de pintura abstracta en temps real, basada en les últimes tecnologies LED i les condicions atmosfèriques locals, del reconegut artista madrileny Daniel Canogar.

Per completar la sessió, es presentaran els projectes rebuts en convocatòria oberta per a les properes sessions, es produirà una acció del performer i agitador cultural Pere Estadella i una instal·lació-vermut de benvinguda -amb el mateix títol del cicle- de l'arquitecte i artista Aleix Antillach, director del projecte.

El cicle compta amb la col·laboració de les Escoles d'Art i Arquitectura del Camp de Tarragona, a més a més del suport del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya.

L’accés als actes del cicle de programació estable d'Arts Visuals PARLEM CONTEMPORANI? és gratuït per a tothom i es preveu que s’iniciïn a les 11 del matí i que finalitzin a les 2 del migdia.


AddThis Social Bookmark Button