27maig2020

Ajuntament Alcover

Dues setmanes d'actes culturals per celebrar la festivitat de Sant Jordi

Veure les fotos de la diada

 

Del 17 d'abril al 26 d'abril s'han programat una quinzena d'actes per a tots els públics amb motiu de la diada de Sant Jordi a Alcover. A banda dels actes organitzats el mateix dia de la festivitat, el 23 d'abril, i de les tradicionals parades de libres i roses a la Plaça Nova, s'ha confeccionat un programa que aplega diveses activitats prèvies i també posteriors: obres de teatre, presentacions de llibres, actes familiars, etc..

Els actes previs van donar el tret de sortida aquest passat divendres, 17 d'abril, amb la presentació del llibre El Convent de les Arts. Quatre-cents anys de sensacions, de l'historiador alcoverenc Jaume Camps (19:15h-Auditori del Convent). Aquest estudi no pretén ser només una investigació sobre el Convent, l'edifici i els seus usos, sinó que pretén oferir una visió panoràmica de quatre segles d'evolució i canvis i donar resposta a molts interrogants i explicar les vivències dels protagonistes que el van habitar. Organitza: Ajuntament d'Alcover i Centre d'Estudis Alcoverencs. Mitja hora més tard s'exposà una altra publicació. Va ser el torn del llibre Doncs jo, ara, votaré Sí (19:45h- Ca Cosme) de la mà del seu autor, Jofre Llombart, periodista sots-director de "El món a Rac1" i escriptor. L'acompanyà Josep Maria Flores, politòleg i alcaldable d'ERC al consistori alcoverenc. Organitza: Secció local d'ERC d'Alcover. 

Dissabte 18 al migdia, la periodista i escriptora Núria Cadenes de Solidaritat Catalana va ser a Alcover per presentar el llibre l'Ovidi (12:30h-Ca Cosme). Organitza: Secció local de SI Alcover. El Cercle d'Amics va acollir "la tarda de música i lletres" amb l'actuació musical del grup Dinamiks Band i a continuació, la presentació de la novel·la El Sillón Giratorio de l'alcoverenc José Lopez Castilloa càrrec de l'alcalde de la vila, Anton Ferré. (17:30h- Cercle d'Amics).

Diumenge 19 d'abril va arribar un dels plats forts de la programació: l'estrena del recital-concert Llull: Mística i Faula*. Un homenatge a l'escriptor Ramon Llull en el set-centenari de la seva mort de la mà del músic Toti Soler i l'actor Joan Massotkleiner. El recordaren recitant i musicant una acurada selecció de fragments del Llibre d’Amic i Amat (edició de Joan Gelabert) i de faules prosaiques del Llibre de les Bèsties (19:00h- Convent de les Arts).Cal destacar que abans de començar l'espectacle, alumnes de l'escola d'adults també feren una llegida de poemes al Claustre

La Llar del Jubilat d'Alcover ha organitzat els dies 20, 21, 22 i 24 un conta-contes pels infants del col·legi Mare de Déu del Remei, des de P3 fins a 2n de primària. L'horari serà de les 15h a les 16:30h.

La festivitat de Sant Jordi, dijous 23 d'abril, ve marcada per la tradicional venda de llibres i roses a la Plaça Nova de la vila durant tota la jornada. A la tarda es concentraran la resta d'actes de la diada: la lectura de poemes i biografies dels autors (locals i foranis) cantada de la coral Estela i esquetx teatral de la companyia La Saura. (16:00h- Ca Cosme) Organitza el Col·lectiu de Dones. Un berenar infantil (16:30h- Plaça Nova), l'espectacle familiar  "El Niu" de Dudu  & Cia (17:15- Plaça Nova),  un tastet de la Cantata popular del Peix Pedra (18:30h- Plaça Nova) Organitza: EMMA (Escola Municipal de Música d'Alcover) i tancarà la jornada l'actuació castellera dels Xiquets d'Alcover (19:00h-Plaça Nova).

Com a actes posteriors a Sant Jordi, diumenge 26 d'abril destaca la Trobada de Puntaires (10:00h a 13:00h- Plaça Nova), l'entrega de premis del XIII Concurs de Sant Jordi de la Biblioteca Municipal d'Alcover (12:00h- seu de la Biblioteca) i un altre dels plats forts de la programació de primavera del Convent de les Arts: El teatre-comèdia Temps* de Teatre de Guerrilla amb Quim Masferrer (19:00h- Convent de les Arts). Què faries si et quedessin 90 minuts de vida? S’obre el teló. Comença el compte enrera... Una reflexió irònica sobre la vida i la mort.

*Les entrades d'aquest darrer espectacle Temps i el de Llull. Mística i Faula es poden adquirir individualment ja sigui de manera anticipada o a taquilla; o conjuntament amb l'abonament "St Jordi" amb un descompte important en el preu. Per a més informació i venda d'entrades: www.conventarts.cat i a les xarxes socials.

 

 

 

AddThis Social Bookmark Button