04juny2020

Ajuntament Alcover

Rutes de natura

Ruta del Glorieta, Alcover - Mont-ral


La ruta recupera un antic camí natural reconvertit en un itinerari de senderisme que descriu un interessant recorregut pel complex hidràulic de la vall. Catalogat com a patrimoni local de caràcter històrico-cultural el sender ens convida a fer una passejada en el temps per antics camins veïnals, de diferent tipologia i ús, que uneixen entre sí molins, sèquies, fonts i captacions d’aigua.

L'itinerari parteix del moli de Dalt de la finca del Mas de Forès, on es conserven encara les restes de tres molins paperers. Vora el molí de Dalt es veu la sèquia que subministrava l’aigua a través d’un petit aqüeducte i s’escolta, encara, la remor del corrent com si el temps s’hagués aturat. En aquest espai és on es localitzen els diferents serveis  turístics que ofereix el nostre municipi com el punt d’informació, l’aparcament, la zona de picnic i lavabos.

 Descarrega't la guia de natura

 

Ruta antic camí del Rourell


Distància total: 4,7 km

Temps aprox (bicicleta): 0:17:45 h

Desnivell: 30m

El camí del Rourell pren el nom del camí dels Quints, partida de terra que es troba situada a l'esquerra del riu Glorieta i que representava la cinquena part de la terra o de la collita, potser semblant a la mesura del "quartó" (pronunciat "curtó").

En aquest camí trobem les restes d'una antiga creu de terme. Tot i que s’ha especulat amb un possible origen romà o fins i tot anterior a aquesta època, podríem considerar que els antecedents d’aquestes creus estan documentats a Catalunya només a partir del segle X. S’ubicaven a prop de l'entrada de les poblacions, monestirs o vora els camins, sovint decorades amb temes de la crucifixió o heràldics.

El recorregut que es descriu al llarg del camí recuperat té una distancia aproximada de 4 Km, de trajectoria circular.  Passejant es pot gaudir de un patrimoni cultural i històric singular en què també hi destaca la presència de murs i marges construits en pedra seca, testimoni viu de l’arquitectura popular a casa nostra.

Descarrega't el fulletó

AddThis Social Bookmark Button