Ajuntament Alcover

Suggerent i moderna exposició al museu sobre la vida burgesa

Ca Batistó. Modernitat burgesa i modernisme literari

Amb aquest suggerent títol s’introdueix el visitant a fer un recorregut per la vida íntima d’una família burgesa en el trànsit del segle XIX al XX.  En cada estança es descobreix un moment clau en els inicis de la modernitat: els nous aparells i instruments de música mecànica, els canvis en la il·luminació, les noves sales de bany, la cuina econòmica i la manera d’escalfar l’aigua, la dona burgesa en el nou context social, etc.

En l’espai que ocupa l’antiga galeria de la casa, construïda per la darrera propietària a principis del segle XX, per incorporar a l’antic edifici una estança més lluminosa, confortable i assolellada, es parla del modernisme literari en el camp de Tarragona i de Cosme Vidal.

L’any 1971 l’espai museístic a l'antiga torre medieval s’havia quedat petit, aleshores l’Ajuntament va comprar ca Batistó, una antiga casa senyorial construïda el segle XVII on traslladar-hi el museu.

Entrat el segle XXI es plantejà la restauració del vell edifici i la modernització del museu, tant pel que fa al contenidor com al contingut. L’estructura de ca Batistó recuperava l’esplendor i l’aire senyorívol del passat, impregnat de records i d’històries que inspirarien el guió de la nova exposició, interactiva i innovadora de la qual es pot gaudir amb unes entretingudes visites guiades.

Per a més informació visiteu el web del Museu d'Alcover

AddThis Social Bookmark Button
left
Ajuntament d'Alcover Plaça Nova, 3
Tel.: 977-76.04.41