18febrer2020

Ajuntament Alcover

Els Bombers Voluntaris d'Alcover efectuen prop de 400 serveis el 2017

El parc de Bombers Voluntaris d’Alcover tanca l'any 2017 marcat pel seu 25è aniversari, durant el qual s'han realitzat diferents actes per commemorar i deixar constància d’aquest fet. Un dels més importants va ser l'exposició que va acollir el Museu d'Alcover va acollir 25 anys del parc de Bombers Voluntaris d'Alcover, la més visitada de l'equipament cultural des de la seva creació.

En la part operativa, el resum anual del parc també ens deixa constància de l’assentament del número de serveis que es realitzen al cap de l’any. Uns serveis que venen marcats pels focs de vegetació amb un total de 123 actuacions (31’3% del total), seguit dels focs urbans 82 (20’9%), els relacionats amb la mobilitat del trànsit 69 (17’6%), i els salvaments 34 (5’87%), i així fins arribar al total de 392 actuacions del total d’ intervencions realitzades al llarg de l’any 2017, tot i ser una xifra inferior a la de l’any anterior, però que deixa una mitja aproximada de 300 sortides anuals, si es fa el recompte dels últims 8 anys (veure gràfic).

Una dada també valorable és l’obertura del parc en el període de campanya forestal (del 15 juny al 15 de setembre) que, aquest any, ha estat de 52 dies d’obertura de les instal·lacions en aquest període.

Pel que fa referència a la dotació de vehicles disposen, des de ja fa 25 anys, d’un camió tipus BRP (Bomba Rural Pesada) i d’un vehicle tot terreny. Durant cinc mesos el parc no ha disposat de vehicle lleuger tot terreny, una eina imprescindible per tal de poder fer front als serveis de muntanya (rescats i recerques), i, sobretot, per poder completar la sortida del vehicle pesat ja que, en l’actualitat, no poden sortir més de dos bombers en aquest perquè no  disposa de cinturons de seguretat en els seients posteriors.

A finals d’aquest any 2018 s’incorporaran set nous bombers voluntaris més a la dotació del parc que actualment és de 15 bombers voluntaris.

AddThis Social Bookmark Button